Lite sötsugen men vill undvika tillsatt socker? Vi förstår och tycker det låter som en bra idé! Socker är energitätt och näringsfattigt – alltså ganska onödigt egentligen och de flesta mår bättre av att dra ner på sockret och vi vill självklart hjälpa till att göra det lite enklare för dig! Därför bjuder vi här på ett recept på en nyttig äppelkaka du kan äta när sötsuget slår till!

Du behöver för 2 portioner:
2 medelstora röda äpplen
2 dl havregryn
1 msk kokosfett att steka i (smör går lika bra om man inte gillar smaken av kokos)
Kanel efter smak
½ tsk stevia strö (går självklart jättebra utan om man inte vill ha det så sött)

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala äpplena och skär de i ca 3 mm tunna skivor och lägg i en ugnssäker form.

3. Stek havregrynen tills de börjar få lite färg. När de börjar få färg strör du över kanelen och alternativt stevian och stek 2 min till.

4. Lägg havregrynen över äpplena och sätt in formen i ugnen i ca 15 minuter (äpplena ska vara mjuka).

Servera med vaniljkvarg utan tillsatt socker och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *