Att ta en shot av ingefära  varje dag för hälsans skull blir mer om mer populärt. Ingefära innehåller massor av nyttiga vitaminer och mineraler såsom C-vitamin och magnesium. Att ta en ingefärashot varje dag kan minska risken för förkylningar samt att det piggar upp dig och ger ordentlig kick! Vi vill dock vara väldigt tydliga med att ta ingefära shotar när du redan blivit sjuk kommer inte hjälpa – men att ta det varje dag kan förebygga att du faktiskt blir sjuk!

Så med det sagt vill vi bjuda på en riktigt bra recept på ingefära shotar! Det är alltid bättre att göra det själv så du vet exakt vad som är i jämfört med att köpa färdiga shotar där det kanske finns tillsatt socker eller annat onödigt.

SÅ! Här kommer receptet 🙂

Du behöver:

1 L vatten
300 g färsk ingefära
1 dl honung
2 msk pressad citron (gärna färsk men köpt går lika bra)
0,5 krm cayennepeppar (går bra utan också om man tycker det är för starkt)

Gör såhär:

Skala och grovriv ingefäran.

Lägg den i vattnet och värm upp vattnet till 60 grader. Det ska alltså inte börja koka utan endast ryka lite från kastrullen. När vattnet är 60 grader varm låter ni det ligga där i 20 minuter.

Ta av från plattan och sila bort ingefäran så endast vätskan finns kvar. Lägg ner honungen i vätskan.

Låt nu vätskan bli helt kall. Därefter häller ni i citronen och cayennepepparn.

Häll över i flaskor ni kan stänga ordentligt!

Receptet räcker till ca 1 L och håller för ungefär 1 shot om dagen i 1,5 vecka beroende på hur stora shotar man tar!

Kan man dricka för mycket av shotarna?

Ja! Ingefära må vara nyttigt men roten innehåller flyktiga oljor som i för stor dos kan vara skadliga för levern. Vi rekommenderar max två shotar om dagen 🙂

Vill ni veta mer om kost och hur den påverkar oss? Kontakta vår Kostvetare Rebecca så svarar hon gärna på era frågor! Kontakta henne här

Ni kan även kika på vår Instagram och Facebook där vi delar mer roliga recept, övningar, tips för smärta med mera.